Μεξικό: Μεγάλη νίκη του υποψηφίου της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στο Μεξικό, συγκεντρώνοντας από το 53% ως το 53,8% των ψήφων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της εθνικής εκλογικής επιτροπής, η οποία βασίζεται στα στοιχεία μιας ταχείας καταμέτρησης.

Ο συντηρητικός υποψήφιος Ρικάρδο Ανάγια αναγνωρίζει «τη νίκη» του κεντροαριστερού αντιπάλου του 

Ο συντηρητικός υποψήφιος για την προεδρία του Μεξικού Ρικάρδο Ανάγια αναγνώρισε «τη νίκη» του κεντροαριστερού αντιπάλου του Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Ο Ανάγια, επικεφαλής μιας συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς, πρόσθεσε ότι τηλεφώνησε στον Λόπες Ομπραδόρ και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Ο Τραμπ  συγχαίρει τον Ομπραδόρ, τον νικητή των μεξικανικών προεδρικών εκλογών

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη την Κυριακή τον «επόμενο πρόεδρο» του Μεξικού και διαβεβαίωσε ότι «αδημονεί να συνεργαστεί» με τον Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, μετά τη νίκη του κεντροαριστερού υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή.

«Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν προς όφελος τόσο των ΗΠΑ, όσο και του Μεξικού!», ανέφερε μέσω Twitter ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, η πολιτική του οποίου όσον αφορά τόσο το εμπόριο όσο και την παράτυπη μετανάστευση έχει βυθίσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε σοβαρή κρίση, τις έχει οδηγήσει σε ιστορικό ναδίρ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί